Newsletter subscribe

לוגיסטיקה

אחסנה בקירור

Posted: 10 במרץ 2014 בשעה 22:58   /   by   /   comments (0)

כשמדברים על אחסנה בקירור, עולה לעיני מרבית האנשים תמונה של המקרר הביתי שלהם. ועדיין, אסור לשכוח שהמונח נחשב לרחב בכל קנה מידה, וכולל בתוכו שירותים מורכבים פי כמה.
כיום, יש מוצרים שחייבים להיות מאוחסנים או משונעים בתנאים ייחודיים, ובטמפרטורות מדויקות (ונמוכות) המצריכות כלים ייעודיים.
הנה כל מה שחשוב לדעת על שירותים אלה.

מהי אחסנה בקירור?

אחסנה בקירור, ממש על קצה המזלג, היא אחסנה, לכל פרק זמן, בטמפרטורות נמוכות במיוחד, אשר עשויות בהחלט לרדת אל מתחת לאפס.
המטרה העיקרית של האחסנה בתנאים אלה היא לשמור על מוצרים שונים, שעלולים להינזק כשאינם בטמפרטורה המותרת להם.
הדוגמא המובהקת ביותר היא מוצרי המזון למיניהם, אם כי גם תרופות או רכיבים אלקטרוניים מסוימים, למשל, נחשבים לפגיעים מאד, מהבחינה הזו.

כבר מההגדרה הזו, ניתן ללמוד לא מעט על חברות או גופים שזקוקים לאחסנה בתנאים אלה.
במידה לא מבוטלת, לאחסנה בקירור זקוקים גורמים בתחום המזון (מסעדות או רשתות מזון, למשל),
חברות קייטרינג, גורמים בתחום המלונאות, חברות קייטרינג וכיוצא בזה.
ראוי לתת את הדעת על כך שלעיתים גורמים אלה מעוניינים גם בשינוע באותן טמפרטורות נמוכות,
מה שמצריך שימוש בחברות המבצעות הובלה בקירור.
ואגב, ברור שהאחסנה צריכה להימשך גם בנקודות המכירה עצמן, כפי שיעידו אמצעי הקירור בבתי המרקחת או ברשתות המזון למיניהן.

לכל מוצר, יש את הטמפרטורה שלו

אחסנה בקירור אינה דבר של מה בכך.
עקב הסכנות המשמעותיות של פריטים דוגמת מוצרי מזון או תרופות שמאוחסנים בתנאים שאינם אידיאליים,
לא מפתיעה העובדה שהליכי האחסנה חייבים לעמוד בסטנדרטים מחמירים מאד שקובע משרד הבריאות, ובכלל זה עריכת בדיקות שנתיות לבחינת טיב מוצרי האיחסון,
או הקפדה על שימור כל סוג של מוצר אך ורק בטמפרטורות שנקבעו עבורו.
האבחנה העיקרית היא בין שלושה סוגים של אחסנה, ובכלל זה קירור וצינון, הקפאה או הקפאה עמוקה.

העובדה שיש לא מעט פריטים שנדרש לאחסן או להעביר, מעניקה דגש משמעותי על בקרה נאותה על כל מה שמאוחסן, ובכל פרק זמן.
בעידן הטכנולוגי בו אנחנו חיים, נעשה לרוב הדבר באמצעות מערכות מלאי מתקדמות, כמו גם מספרי קטלוג, מערכי ברקודים ושאר אמצעים.
אחסנה בקירור לא משאירה מקום לטעויות, ושימוש באמצעים אלה מקטין עד למינימום האפשרי את הסבירות שאלה יתרחשו להן.

בעת בחירת החברה המציעה אחסנה בתנאי קירור, חשוב לבדוק שהיא אכן מחזיקה ברישיונות הנדרשים לכך, מה שמבטיח שהאחסנה תיעשה על פי הספר.
מומלץ לסקור את התחומים בהם היא פועלת, ולראות אם אכן היא מתעסקת באחסנה בסוג דומה של מוצרים לזה שמבקשים.